ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA
les nostres receptes
ESCOLA
|
POBLACIÓ
|
COMARCA
|
MDP
|
Igualada
|
Anoia
|
PRIMER PLAT: CANELONS DE POSTGUERRA
|
||
I NGREDIENTS
1kg de
patates amb un
3-4ous
1 tros de mantega
llet
tomàquets
oli, sal
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
Aixafeu amb
una forquilla les patates ja bullides amb sal, afegiu-hi
mantega i una mica de llet perquè quedin un xic més suaus i manejables.
Bateu els ous amb un polsim de sal en una paella petita, d’uns 10cm de fons, amb un xic d’oli calent.
Poseu-hi una cullerada gran (de les de servir) d’ou batut, feu que s’hi
escampi bé. En un costat d’aquest ou poseu una cullerada de patata i enrotlleu-ho
formant el caneló. Aneu-los col·locant en una plata apta per al forn. Amb el
tomàquet ratllat, una mica d’oli i sal, feu ben a poc a poc una salsa que
quedi espesseta i escampeu-la per damunt dels canalons.
|
|
SEGON PLAT: SALTEJAT DE CIGRONETS DE
L’ANOIA AMB BOTIFARRA DE CALAF I LA LLACUNA
|
||
INGREDIENTS
800g de
cigronets petits de l’Anoia
1 botifarra
negra de la Llacuna
1
botifarra de Calaf
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
En una
paella sofregim els cigronets petits
de l’Anoia i la botifarra negra de la llacuna, junt amb la botifarra de Calaf.
Tot tallat a trossets petits. Quan estigui
sofregit, hi afegim l’all i el julivert picat. Ho salpebrem i li donem unes voltes
fins que ens agafin totes les aromes. Ja ho podem servir.
|
|
POSTRES: COCA D’IGUALADA
|
||
INGREDIENTS
250
grams de pasta de full
200 mil·lilitres
de nata
150
grams de sucre
100
grams d’ametlla
100
grams de torró
1 copa
d’anís dolça
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
Tallar pasta
de full en rectangles, posar-los sobre una safata, pintar-los amb l’anís i al
forn 20 minuts.
Muntar
la nata amb el sucre i posar el torró, reservem.
Un cop
feta la pasta de full deixar-lo refredar, fer un tall al mig i posar el
farciment
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada