dimarts, 27 de febrer del 2018

RECEPTES d'IGUALADA


ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA  

les nostres receptes


ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
MDP
Igualada
Anoia
PRIMER PLAT: CANELONS DE POSTGUERRA
I NGREDIENTS
1kg de patates amb un
3-4ous
1  tros de mantega
llet
tomàquets
oli, sal


PROCÉS D’ELABORACIÓ
Aixafeu amb una forquilla  les patates ja  bullides amb sal,  afegiu-hi  mantega i una mica de llet perquè quedin un xic més suaus i manejables. Bateu els ous amb un polsim de sal en una paella petita,  d’uns 10cm de fons, amb un xic d’oli calent. Poseu-hi una cullerada gran (de les de servir) d’ou batut, feu que s’hi escampi bé. En un costat d’aquest ou poseu una cullerada de patata i enrotlleu-ho formant el caneló. Aneu-los col·locant en una plata apta per al forn. Amb el tomàquet ratllat, una mica d’oli i sal, feu ben a poc a poc una salsa que quedi espesseta i escampeu-la per damunt dels canalons.
SEGON PLAT: SALTEJAT DE CIGRONETS DE L’ANOIA AMB BOTIFARRA DE CALAF I LA LLACUNA
INGREDIENTS
800g de cigronets petits de l’Anoia
1 botifarra negra de la Llacuna
1 botifarra de Calaf

PROCÉS D’ELABORACIÓ
En una paella sofregim  els cigronets petits de l’Anoia i la botifarra negra de la llacuna, junt amb la botifarra de Calaf. Tot tallat a trossets  petits. Quan estigui sofregit, hi afegim l’all i el julivert picat. Ho salpebrem i li donem unes voltes fins que ens agafin totes les aromes. Ja ho podem servir.
POSTRES: COCA D’IGUALADA
INGREDIENTS
250 grams de pasta de full
200 mil·lilitres de nata
150 grams de sucre
100 grams d’ametlla
100 grams de torró
1 copa d’anís dolça

PROCÉS D’ELABORACIÓ
Tallar pasta de full en rectangles, posar-los sobre una safata, pintar-los amb l’anís i al forn 20 minuts.
Muntar la nata amb el sucre i posar el torró, reservem.
Un cop feta la pasta de full deixar-lo refredar, fer un tall al mig i posar el farciment


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada